Misafirlerinize , sevdiklerinize ikramlarınızı hazırlarken bazı püf noktaları size hem zaman kazandırır hem de lezzetinize lezzet katmanıza yardımcı olur. Sizlere önereceğimiz teknikleri kullanmanız alacağınız sonuçlarda fark yaratacaktır.
Pişirmeye başlamadan önce her türlü malzemenizin hazır olduğundan emin olun.
Tereyağı, margarin, krem peyniri ve yumurtayı önceden buzdolabından çıkarılmış olduğuna emin olun
Kurabiye hamurunu hazırlamadan önce içine katacağınız çerezleri ( fındık fıstık gibi) öğütüp kavurun
Meyvelerin kabuklarını soyup dilimleyin
Çikolatanızı eritin
Reçetelerde veya tariflerde verilmiş ölçülere sadık kalın
Hamuru hazırlarken içine koyacağınız malzemeleri reçetelerde verildiği sırada ekleyin
Tavsiye edilen pişirme kaplarını hazırlayın ve kullanın
Fırınınızın raflarını ayarlayın ve önceden ısıtın
Fırına koyduğunuz hamurunuzun piştiğini kontrol etmek için tarifte önerilen test şeklini dikkate alın
Hep yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim... İpuçları, reçeteler, teknikler bir tarifi hazırlarken çok çok önemli ... Ancak lezzeti veren en önemli malzeme SEVGİ.. Sevgiyle yaptığımız her iş ne kadar bize keyif veriyorsa , karşı tarafta aynı keyfi alıyor. Bu yüzden ikramlarınızın içine ölçüyü bol tutarak SEVGİNİZİ katmayı unutmayın..
Sevgiyle Kalın
Kaynak:Kurabiyem.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder