4 Şubat 2014 Salı

Önemli Püf Noktaları


Misafirlerinize , sevdiklerinize ikramlarınızı hazırlarken bazı püf noktaları size hem zaman kazandırır hem de lezzetinize lezzet katmanıza yardımcı olur. Sizlere önereceğimiz teknikleri kullanmanız alacağınız sonuçlarda fark yaratacaktır.

Pişirmeye başlamadan önce her türlü malzemenizin hazır olduğundan emin olun.

Tereyağı, margarin, krem peyniri ve yumurtayı önceden buzdolabından çıkarılmış olduğuna emin olun

Kurabiye hamurunu hazırlamadan önce içine katacağınız çerezleri ( fındık fıstık gibi) öğütüp kavurun

Meyvelerin  kabuklarını soyup dilimleyin

Çikolatanızı eritin

Reçetelerde veya tariflerde verilmiş  ölçülere sadık kalın

Hamuru hazırlarken içine koyacağınız malzemeleri reçetelerde verildiği  sırada ekleyin

Tavsiye  edilen pişirme  kaplarını  hazırlayın ve kullanın

Fırınınızın  raflarını ayarlayın ve önceden ısıtın

Fırına koyduğunuz hamurunuzun piştiğini kontrol etmek için tarifte önerilen test şeklini  dikkate alın

Hep yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim... İpuçları, reçeteler, teknikler bir tarifi hazırlarken çok çok önemli ... Ancak lezzeti veren en önemli malzeme SEVGİ.. Sevgiyle yaptığımız her iş ne kadar bize keyif veriyorsa , karşı tarafta aynı keyfi alıyor. Bu yüzden ikramlarınızın içine ölçüyü bol tutarak SEVGİNİZİ katmayı unutmayın.. 

Sevgiyle Kalın


 Kaynak:Kurabiyem.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder