Gerekli Malzemeler
- 3 Yumurta akı
- 4 Kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve kaşığı sirke
Gerekli Mutfak Eşyaları
- Çırpma işlemi için derin bir kap
- El mikseri
- Fırınınıza uygun fırın tepsi
- Tepsinize uygun boy veya adette pişirme kağıtları
Özellikleri
Hazırlanış zorluk derecesi: Oldukça kolay
Kişi sayısı: 3 yumurtadan yaklaşık 10-15 adet beze çıkartabilirsiniz. Ancak bezelerin büyüklüğünde adet sayısını etkileyen faktördür.
Saklama süresi ve şekli: Hava almayan bir kapta veya yemek poşetlerinde serin yerde saklanmak kaydıyla 2 gün içinde tüketilmesini öneririz.
Pişip pişmediğini anlamak için bir adet bezeyi pişme suresinin sonuna doğru kırıp içine bakmamız gerekebilir. İçinin nemli veya ıslak kalmaması gerekmektedir. Pişirme suresini ortalama olarak veriyorum. Bazı fırınlarda 1 saat gibi bir sürede pişebilen bezeler bazı fırınlarda 1 saat 15 dk ya kadar uzayabiliyor.
Hazırlanışı
- Yumurtaların aklarını dikkatli bir şekilde sarılarından ayırın.
- Ayırdığınız akları çırpma işlemini gerçekleştireceğiniz kaba koyun ve şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpın. 2-3 dakika daha çırptıktan sonra 1 kahve kaşığı sirke ilave ederek çırpma işlemine devam edin .
- Yaklaşık 3 -4 dakika kadar devam ettikten sonra çırpma işlemine son verinElde ettiğiniz harcı pişirme kağıtlı tepsinize bir kaşık yardımıyla koyun . Harcınızı dilerseniz krema torbasıyla da sıkarak ve şekiller vererek tepsilere yerleştirebilirsiniz.
- 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında 1 saat 10 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir.(*)
(*)Pişirme suresini ortalama olarak veriyorum. Bazı fırınlarda 1 saat gibi sürede pişebilen bezeler bazı fırınlarda 1 saat 15 dk ya kadar uzayabiliyor.
Sevgiyle kalın..
© 2014 Kurabiyem.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder