Gerekli Malzemeler
- 175 gr Un
- 90 gr Tereyağı
- 6 tatlı kaşığı kadar su
- 125 gr Marmelat
Gerekli Mutfak Eşyaları
- Yoğurma kabı
- Kurabiye kesme kalıbı
- Oklava
- Tart pişirme tepsisi ( tart kalıpları veya silikon kaplar)
- Fırın
Özellikleri
Hazırlanış Zorluk Derecesi: Oldukça kolayKişi Sayısı: 10-12 adet
Saklama Şekli: Hava almayan bir kapta ve serin yerde 2 gün. Ancak aynı gün tüketilmesi öneririm.
Öneri: Pişirme tepsinize (tart veya silikon kaplarınınıza) hamurunuzu yerleştirmeden önce unlamanızı öneririz. Bu sayede ikramlarınızı kaplardan ayırmak daha kolay olur.
Hazırlanışı
- Unu yoğurma kabına koyarken iyice elekten geçirin.
- Tereyağı ile yoğurun
- Ufalanmaya başladığında 6 tatlı kaşığı su ekleyin
- Tamamen büyük bir top haline gelinceye kadar yoğurun.
- Hamurunuzu açacağınız yere koyduktan sonra üzerine hafif unu serpip 4 mm kalınlığa kadar oklava ile açın. (Bu işleme başlamadan önce sırasında fırınınızı 200 derecelik ısıya getirip ısıtmaya başlayın)
- Kurabiye kesme kalıbı ile hamurunuzu şekillendirin ve tepsiye dizin.
- Ortaya çıkan tart hamurunuzun içine marmeladınızı kaşık yardımıyla her bir kalıbın yarısı dolacak şekilde koyun
- 15 dakika 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin
- Tam 15 dakika sonra işte hazır.
Söz konusu tarif tart kalıpları ve silikon kaplar kullanılarak da hazırlanabilir.
© 2014 Kurabiyem.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder