24 Kasım 2014 Pazartesi

MARMELATLI TART


Kış mevsimi bize renklerini iyice  göstermeye başladı. Bugün güneş yüzünü bize dönüp dönmeme konusunda kararsız ama sıcaklığını azda olsa hissediyoruz.  Genelde mevsim geçişlerinde yine o mevsime ait meyveler ile reçeller ve marmelatlar yapılır bir çoğumuzun evinde. Belki de sizin yerinize sırf  seviyorsunuz diye bir aile büyüğünüz size yapmış ve güzel kavanozlarda size vermiştir.Hadi dolaplarınıza bir bakın bakalım. Evinizde eğer reçel veya marmeladınız varsa size yapılışı çok basit , görüntüsü çok eğlenceli ve yemesi de bir o kadar keyifli bir tarifi paylaşacağım. Marmeladınızın hangi meyveden yapıldığı çok da önemli değil. Elinizin altında hangisi varsa veya paşa gönlünüz hangisini istiyorsa  rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şimdi şöyle eğlenceli bir müzik eşleğinde tarifinizi yapmaya başlayın derim. Ve akşam 5 çayınızda afiyetle yiyin.Kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 175 gr Un
  • 90 gr  Tereyağı
  • 6 tatlı kaşığı kadar su
  • 125 gr Marmelat

Gerekli Mutfak Eşyaları

  • Yoğurma kabı
  • Kurabiye kesme  kalıbı
  • Oklava
  • Tart pişirme tepsisi ( tart kalıpları veya silikon kaplar)
  • Fırın

Özellikleri

Hazırlanış Zorluk Derecesi: Oldukça kolay
Kişi Sayısı: 10-12 adet
Saklama Şekli: Hava almayan bir kapta ve serin yerde 2 gün. Ancak aynı gün tüketilmesi öneririm.
Öneri: Pişirme tepsinize (tart  veya silikon kaplarınınıza) hamurunuzu yerleştirmeden önce unlamanızı öneririz. Bu sayede ikramlarınızı kaplardan ayırmak daha kolay olur.

 Hazırlanışı

  • Unu yoğurma kabına koyarken iyice elekten geçirin.
  • Tereyağı ile yoğurun
  • Ufalanmaya başladığında 6 tatlı kaşığı su ekleyin
  • Tamamen büyük bir top haline gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamurunuzu açacağınız yere koyduktan sonra üzerine hafif unu serpip 4 mm kalınlığa kadar oklava ile açın. (Bu işleme başlamadan önce sırasında fırınınızı 200 derecelik ısıya getirip ısıtmaya başlayın)
  • Kurabiye  kesme kalıbı ile hamurunuzu şekillendirin ve tepsiye dizin.
  • Ortaya çıkan tart hamurunuzun içine marmeladınızı  kaşık yardımıyla her bir kalıbın yarısı dolacak şekilde koyun
  • 15 dakika 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin
  • Tam 15 dakika sonra işte hazır.
 
Not: Hazırlanma aşaması kurabiye kalıbı ve tart tepsisi kullanılacağı varsayarak hazırlanmıştır.
Söz konusu tarif tart kalıpları ve silikon kaplar kullanılarak da hazırlanabilir. 

 
 © 2014 Kurabiyem.net










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder